Veelgestelde vragen

Welkom op de veelgestelde vragen pagina van Pacific Wellness.

Of je nu al een zwembad, spa of sauna bij ons hebt gekocht, of dat je nog van plan bent om een sauna, spa of zwembad te kopen, er komen altijd veel vragen bij kijken. Hieronder vind je per categorie een aantal veel gestelde vragen terug met antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust even contact met ons op, wij beantwoorden je vraag graag.

Zwembad

Het plaatsen van een kunststof zwembad duurt gemiddeld 1 tot 2 weken.

Het verloop van de plaatsing gebeurt stapsgewijs. Het plaatsen van de fundering en het zwembad duurt ongeveer 1 tot 2 dagen, daarbij worden meteen de leidingen naar de technische ruimte gelegd. Ook het opbouwen van de techniek duurt ongeveer 2 dagen.

Daarnaast kan er nog worden gekozen voor een lamellen afdekking of randtegels. In beide gevallen zullen we nog 1 extra dag nodig hebben. Samen met de grondwerkzaamheden zal de totale plaatsing gemiddeld 1 tot 2 weken duren. 

De prijs van het zwembad is afhankelijk van de grootte van het bad en de opties die bij het zwembad gekozen worden. Denk bijvoorbeeld aan een lamellen afdekking of een warmtepomp. Voor de prijs van het aanleggen van een zwembad tellen we gemiddeld tussen de €20.000,- en €45.000,-. 

In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig voor een zwembad. Wil je dit zeker weten of controleren? Dan kun je via omgevingsloket.nl een vergunningscheck doen. 

Klik hier voor de link.

Het onderhoud van een zwembad kost per jaar tussen de €900 en €1.200,-. Het maandelijkse bedrag zal dus tussen €75,- en €100,- zijn. Dit bedrag is op basis van 2 jaarlijkse onderhoudsbeurt en de benodigde chemicaliën. 

Standaard heeft een zwembad een filterinstallatie (zwembadpomp en filter) en samen met een frequentieregelaar (dit is een zwembadbesturing) verbruiken deze 150Watt per uur. In het zwemseizoen draait de installatie gemiddeld 12 uur.

Daarnaast worden veel zwembaden geplaatst met een warmtepomp. Het verbruik van een warmtepomp is afhankelijk van zoveel factoren dat het bijna onmogelijk is om te zeggen hoeveel kwh het verbruikt.

Bij de aanschaf van je zwembad kunnen wij je uiteraard wel informeren hoe je de kosten van het verbruik van de warmtepomp zo laag mogelijk kunt houden.

Onze kunststof zwembaden zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zo gaan onze polyester en polypropyleen zwembaden gemiddeld 25 tot 30 jaar mee. Een duurzame keuze dus!

Na een tiental jaar gaat de kwaliteit van de gelcoat (alleen bij polyester) achteruit, je kunt er dan voor kiezen om deze opnieuw aan te brengen. Zo zal het zwembad nog langer meegaan.

Veel mensen maken de keuze om en prefab of monoblok zwembad te nemen in plaats van een bouwkundig zwembad. De voornaamste reden is de korte tijd waarin het zwembad geplaatst kan worden.

Toch opzoek naar een maatwerk zwembad? Onze polypropyleen zwembaden worden geheel op maat gemaakt! En met een ruim assortiment aan polyester modellen is er altijd wel een model wat past! 

De maximale afmeting voor een polyester zwembad is 10 meter. Een polypropyleen zwembad kan gemaakt worden met een maximale lengte van 12 meter. De maximale breedte is 3,90 meter. 

De technische ruimte wordt vaak een in een nabijgelegen schuur of garage geplaatst. Je kunt er ook voor kiezen om een poolhouse aan te leggen. Voor de techniek moet je rekening houden met een afmeting van 2 x 1 meter (2 vierkante meter). 

De gemiddelde temperatuur van je zwemwater is tussen de 26 en 28 graden. Als je veel sportief zwemt kan de temperatuur iets lager gezet geworden. 

Sauna

Het gemiddelde vermogen van een infraroodcabine is 1600Watt. Je maakt per sessie maximaal een half uur gebruik van de cabine. Je verbruik per sessie is dus 0,8 kW.

Het verbruik van een Finse sauna hangt af van de grootte. Een sauna met een afmeting van 2.00 x 2.00 meter en een inhoud van 8,5 kuub heb je een kachel nodig met een vermogen van 9 kW (krachtstroom).

Het verbruik van een sauna van 2.00 x 2.00m is dus ongeveer 9kW per uur. 

Je hebt al een massief houten sauna vanaf €3.000,-. Voor meer informatie en het vergelijken van sauna’s klik hier.

Een maatwerk sauna heeft een uiteenlopende prijs van €6.000,- tot €20.000,-. De prijs is geheel afhankelijk van de afmeting, houtsoort, kachel, besturing en/of andere wensen. Voor een exactere prijs of een offerte kun je contact met ons opnemen. 

Een sauna met de juiste saunakachel heeft een gemiddelde opwarm tijd van 30 tot 45 minuten. Dit is op basis van een standaard binnensauna met een elektrische kachel en 90 graden. 

Voor een Finse sauna kunnen we verschillende houtsoorten gebruiken. De keuze is afhankelijk van waar en hoe intensief de sauna gebruikt gaat worden, smaak en budget.

Zo kennen we bijvoorbeeld Nordisch Fichte hout (ook wel vuren genoemd), dit is een houtsoort met een traditionele uitstraling met veel knoesten. Qua prijs is dit de goedkoopste optie.

Daarnaast hebben we Espen hout, dit lijkt qua kleur op vuren maar is mooi egaal sauna hout zonder knoesten en met een erg zachte structuur.

Dit hebben we ook in een gebakken variant, Thermisch Espen. Deze houtsoort is donker van kleur en geeft een erg warme uitstraling. Omdat dit hout gebakken is kan dit niet meer gaan werken, daarom adviseren wij deze houtsoort voor een sauna die een lange tijd achter elkaar aanstaat. Denk bijvoorbeeld aan een sportschool of hotel.

Tenslotte hebben we een van de bekendste houtsoorten namelijk, Red Ceder. Dit hout staat vooral bekend om zijn natuurlijke geur, is erg geschikt voor natte ruimtes, zoals bijvoorbeeld een badkamer of een ongeïsoleerde schuur en houdt de warmte zeer goed vast. 

Het is niet noodzakelijk om een sauna te isoleren. Wel heeft het isoleren van de sauna een groot voordeel, zo word de ruimte sneller opgewarmd en zal de sauna de warmte ook beter vasthouden. De kachel zal minder stroom verbruiken. Een sauna isoleren is dus energiebesparend.

Een Finse sauna kleiner dan 7m3 heeft geen krachtstroom nodig en kan worden aangesloten op 2 fases. Wanneer een Finse sauna groter is dan 7m3 dan heb je wel een krachtstroom aansluiting nodig. Infraroodcabines kunnen altijd op een gewoon stopcontact worden aangesloten. 

Spa

Het gemiddelde stroomverbruik van een spa is 2,2 kW per dag, dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal pompen in jouw spa. Maar ook of je de massagejets aanzet. 

Het water in een spa heeft een gemiddelde temperatuur tussen de 38 en 40 graden. De temperatuur van een spa ligt zo hoog omdat deze altijd warmer is dan de lichaamstemperatuur, zo ervaar je de voordelen van het warme water. 

Je moet zelf wekelijks onderhoud aan de spa uitvoeren. Dit houdt in dat je de cartridges filter(s) schoonspuit, dit kan eventueel met de Filterreiniger van Estelle. Ook moet je wekelijks Aqua Finesse en chloor toevoegen.

Na 3 maanden zal het water wat in de spa zit vervangen moeten worden. Voordat je het water eruit haalt kun je de leidingen schoonmaken door middel van een Spa Clean tablet van Aqua Finesse. 

Een spa met 2 pompen van 3 PK heeft een krachtstroom aansluiting nodig. Dit zijn vaker de grotere spa’s of een spa met een minimaal aantal van 48 jets. Niet iedere spa heeft dus een krachtstroom aansluiting nodig.