Zwembadafdekking

Een zwembad afdekking is een must-have voor ieder zwembad. Pacific Wellness kan jou hierbij uiteraard perfect adviseren. Wij leveren op – maat – gemaakte zwembadafdekkingen tegen een betaalbare prijs. Afhankelijk van welk type, heeft een zwembadafdekking verschillende belangrijke functies en voordelen.

De voordelen en functies van een zwembadafdekking

  • Als veiligheid zodat kinderen en/of huisdieren niet in het zwembad vallen;
  • Het maakt zwemmen bij slecht weer mogelijk;
  • Het houdt het water warm en/of warmt het water zelfs op;
  • Het maakt dat het zwembad optisch groter lijkt;
  • Het reduceert chemicaliën;
  • Het beschermt tegen vervuilingen van buiten;
  • Het verlengt het zwemseizoen.

Mogelijkheden

Pacific Wellness levert de perfecte afdekking voor jouw zwembad, geheel op maat. Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Lamellenafdekking

Een lamellenafdekking is één van de duurzaamste oplossingen als het gaat om zwembadafdekkingen. De lamellen hebben als belangrijkste functie: veiligheid. Dankzij de draagkracht van circa 65kg per m2 kunnen ze voorkomen dat kinderen of huisdieren in het zwemwater kunnen vallen. De lamellen hebben tevens een hoge isolatie waarde, doordat het systeem beschikt over luchtkamers.

Zwembadoverkapping

Een zwembadoverkapping is in vele vormen en maten te verkrijgen. Met een overkapping creëer je de mogelijkheid om het zwemseizoen te verlengen of zelfs om het hele jaar gebruik te kunnen maken van het zwembad. Een overkapping is meestal telescopisch in te schuiven zodat het zwembad in de zomer ook gebruikt kan worden zonder overkapping.

Noppenfolie

Een noppenfolie is de meest voordelige oplossing van alle zwembadafdekkingen. Deze kan met behulp van een oprolmechanisme eenvoudig worden op – en afgerold. Er zijn vele soorten noppenfolies verkrijgbaar. Een noppenfolie heeft als groot voordeel dat de warmte van de zon het zwemwater opwarmt. De levensduur van een noppenfolie is beperkt.

Foam zwembadafdekkingen

Een foam afdekking is, als het ware, een isolatie deken die op het water drijft. Een foam afdekking zorgt ervoor dat er minder verdamping is en dat het opgewarmde zwemwater zo min mogelijk afkoelt. Een foam afdekking kan worden gebruikt voor binnen – en buitenzwembaden.

Winterzeil

Een winterzeil wordt gebruikt om het zwembad na het zwemseizoen af te dekken. Door het zeil volledig over het zwembad te monteren kan er geen blad of ander vuil in het zwembad terecht komen, het winterzeil beschikt over een gaasstrook waardoor hemelwater in het zwembad terecht komt en niet op het zeil blijft liggen. Een winterafdekking wordt vaak gebruikt in combinatie met een noppenfolie (zomerafdekking).

4-seizoenafdekking

Een 4-seizoenafdekking is een combinatie van een winterzeil en een zomerafdekking. Een 4-seizoenenafdekking wordt ook wel een veiligheidsafdekking genoemd. Deze zwembadafdekking bestaat namelijk uit een sterk pvc / polyester zeil met om de 50cm een aluminium buis die over het zwembad wordt geplaatst.