Afdekking

Zwembadafdekking

Een zwembad afdekking is een must-have voor ieder zwembad. Pacific Wellness kan jou hierbij uiteraard perfect adviseren. Wij leveren op – maat – gemaakte zwembadafdekkingen tegen een betaalbare prijs. Afhankelijk van welk type, heeft een zwembadafdekking verschillende belangrijke functies en voordelen.

De voordelen en functies van een zwembadafdekking

  • Veiligheid: Een zwembadafdekking kan de veiligheid verhogen door te voorkomen dat kinderen of huisdieren per ongeluk in het zwembad vallen. Het kan ook helpen bij het voorkomen van ongelukken door het verminderen van het risico op verdrinking.
  • Energiebesparing: Een goede zwembadafdekking kan de warmte in het zwembad vasthouden, waardoor het water langer op een comfortabele temperatuur blijft. Dit kan helpen om energiekosten te besparen door de behoefte aan verwarmingssystemen te verminderen.
  • Verminderd waterverlies: Een afdekking kan verdamping van water uit het zwembad verminderen, waardoor u minder vaak water hoeft bij te vullen. Dit kan leiden tot aanzienlijke waterbesparingen op de lange termijn.
  • Verminderde chemische verdamping: Zwembadafdekkingen kunnen helpen bij het verminderen van de verdamping van chemicaliën, zoals chloor, die worden gebruikt om het zwembadwater schoon en gezond te houden. Hierdoor blijven de chemische niveaus stabieler en wordt er minder vaak bijgevuld.
  • Verminderd onderhoud: Een afdekking kan het zwembad beschermen tegen bladeren, takken, stof en andere verontreinigingen die anders in het water terecht zouden komen. Dit vermindert de hoeveelheid reiniging en onderhoud die nodig is om het zwembad schoon te houden.
  • Verlengde zwemseizoen: Met een zwembadafdekking kunt u het zwemseizoen verlengen. Het houdt het water warmer en beschermt tegen koude temperaturen en weersinvloeden, waardoor u het zwembad eerder in het voorjaar kunt openen en langer in het najaar kunt gebruiken.
  • Verbeterde waterkwaliteit: Doordat er minder verontreinigingen in het zwembad terechtkomen, kan een afdekking de algemene waterkwaliteit verbeteren. Dit betekent dat u minder tijd en moeite hoeft te besteden aan het balanceren van chemicaliën en het behandelen van waterproblemen.

Het is belangrijk om op te merken dat de exacte voordelen van een zwembadafdekking afhankelijk kunnen zijn van het type afdekking dat u kiest, zoals een veiligheidsafdekking, een zomerzeil, een isolerende afdekking of een automatische afdekking. Wij geven u het beste advies op het gebied van zwembadafdekkingen om de beste keuze te maken op basis van uw specifieke behoeften en omstandigheden.

Mogelijkheden

Pacific Wellness levert de perfecte afdekking voor jouw zwembad, geheel op maat. Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Lamellenafdekking

Een lamellenafdekking is één van de duurzaamste oplossingen als het gaat om zwembadafdekkingen. De lamellen hebben als belangrijkste functie: veiligheid. Dankzij de draagkracht van circa 65kg per m2 kunnen ze voorkomen dat kinderen of huisdieren in het zwemwater kunnen vallen. De lamellen hebben tevens een hoge isolatie waarde, doordat het systeem beschikt over luchtkamers. Klik hier voor meer informatie.

Zwembadoverkapping

Een zwembadoverkapping is in vele vormen en maten te verkrijgen. Met een overkapping creëer je de mogelijkheid om het zwemseizoen te verlengen of zelfs om het hele jaar gebruik te kunnen maken van het zwembad. Een overkapping is meestal telescopisch in te schuiven zodat het zwembad in de zomer ook gebruikt kan worden zonder overkapping.

Noppenfolie

Een noppenfolie is de meest voordelige oplossing van alle zwembadafdekkingen. Deze kan met behulp van een oprolmechanisme eenvoudig worden op – en afgerold. Er zijn vele soorten noppenfolies verkrijgbaar. Een noppenfolie heeft als groot voordeel dat de warmte van de zon het zwemwater opwarmt. De levensduur van een noppenfolie is beperkt.

Foam zwembadafdekkingen

Een foam afdekking is, als het ware, een isolatie deken die op het water drijft. Een foam afdekking zorgt ervoor dat er minder verdamping is en dat het opgewarmde zwemwater zo min mogelijk afkoelt. Een foam afdekking kan worden gebruikt voor binnen – en buitenzwembaden.

Winterzeil

Een winterzeil wordt gebruikt om het zwembad na het zwemseizoen af te dekken. Door het zeil volledig over het zwembad te monteren kan er geen blad of ander vuil in het zwembad terecht komen, het winterzeil beschikt over een gaasstrook waardoor hemelwater in het zwembad terecht komt en niet op het zeil blijft liggen. De winterafdekking wordt vaak gebruikt in combinatie met een noppenfolie (zomerafdekking).

4-seizoenafdekking

Een 4-seizoenafdekking is een combinatie van een winterzeil en een zomerafdekking. De afdekking wordt ook wel een veiligheidsafdekking genoemd. Deze zwembadafdekking bestaat namelijk uit een sterk pvc / polyester zeil met om de 50cm een aluminium buis die over het zwembad wordt geplaatst.