Aanleg zwembad

Voorbeeld foto van een zwembadtechniek met filter pomp en doseertechniek
Zwembad hijsen met autolaadkraan

Prefab zwembad

Een prefab zwembad van polyester of polypropyleen is een populaire optie voor wie op zoek is naar een duurzaam, efficiënt en betaalbaar zwembad. Prefab zwembaden worden in een fabriek geproduceerd en vervolgens op locatie geplaatst. Dit proces is relatief snel en eenvoudig, waardoor het minder overlast veroorzaakt dan de traditionele manier van het bouwen van een zwembad.

De aanleg van een inbouwzwembad van polyester of polypropyleen kan een geweldige toevoeging zijn aan je huis en tuin. Een inbouwzwembad biedt een naadloze integratie met je buitenruimte en kan een prachtig centraal punt zijn voor entertainment en ontspanning. Zwembaden van polyester of polypropyleen zijn populair vanwege hun duurzaamheid, weerstand tegen corrosie en beschadigingen, en hun strakke, moderne uitstraling. Een zwembad van deze materialen kan worden aangepast aan bijna elke grootte en vorm, zodat het perfect past bij de beschikbare ruimte en jouw persoonlijke stijl.

Bekijk hier de video over de aanleg van een zwembad

Polyester of Polypropyleen?

Voorbeeld polyester zwembad

Polyester zwembad

Een prefab polyester zwembad is een zwembad dat in de fabriek wordt gemaakt en vervolgens in één geheel naar de locatie van de klant wordt getransporteerd en geplaatst. Deze zwembaden zijn populair vanwege hun duurzaamheid, sterkte en eenvoudige installatie. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, zodat ze kunnen worden aangepast aan de behoeften van de klant.

Polyester is een materiaal dat bekend staat om zijn sterke eigenschappen en lange levensduur. Het is bestand tegen de elementen, waardoor het ideaal is voor buitengebruik. Het oppervlak van een prefab polyester zwembad is glad en naadloos, wat het schoonmaken en onderhouden gemakkelijk maakt.

Kortom, als je op zoek bent naar een duurzaam, sterk en gemakkelijk te onderhouden zwembad, dan is een prefab polyester zwembad zeker het overwegen waard.

Voorbeeld polypropyleen zwembad trap

Polypropyleen zwembad

Een prefab polypropyleen zwembad is een type zwembad dat gemaakt is van duurzaam polypropyleen materiaal. Polypropyleen is een thermoplastisch polymeer dat bekend staat om zijn sterkte en lange levensduur. Dit materiaal is bestand tegen chemicaliën, UV-straling en verkleuring, wat het ideaal maakt voor gebruik in een zwembad.

Onze polypropyleen zwembaden worden geheel op maat gemaakt, daarbij heb je  keuze uit verschillende trappen en vormen, zo past het zwembad altijd naadloos bij je huis en tuin.

Een ander voordeel van een prefab polypropyleen zwembad is dat het gemakkelijk te onderhouden is. Het materiaal is niet poreus, waardoor het gemakkelijk schoon te maken is en bacteriën en algen zich niet snel kunnen hechten. Bovendien is het materiaal bestand tegen krassen en deuken, wat betekent dat het zwembad er langer als nieuw uit blijft zien.

Kortom, als je op zoek bent naar een duurzaam, gemakkelijk te onderhouden zwembad, dan is een prefab polypropyleen zwembad zeker het overwegen waard.

De aanleg van een prefab zwembad

Eigen monteurs

Vind je het prettig als het zwembad wordt aangelegd door een ervaren monteur? Dat kan uiteraard bij Pacific Wellness. Ons kleinschalige team doet alles zelf als het gaat om de aanleg van een zwembad in de tuin. Van levering en transport tot en met montage. Zo heb je er geen omkijken naar en kun je binnen de kortste keren heerlijk zwemmen.

Zelf zwembad aanleggen

Wil je de aanleg van een zwembad in de tuin zelf verzorgen? Ook dat is geen probleem bij onze polyester en polypropyleen zwembaden. We geven je graag tips om het zwembad op een correcte manier te plaatsen. Pacific Wellness levert jouw zwembad altijd met alle bestelde inbouwdelen reeds voor gemonteerd, zodat je niet zelf de gaten in het zwembad hoeft te zagen. Wel zo makkelijk!

Graven van het gat

De aanleg van een polypropyleen of polyester inbouwzwembad begint met het graven van een gat op de gewenste locatie. Dit gat moet de juiste afmetingen hebben voor het zwembad en moet worden uitgegraven tot de juiste diepte. De diepte van het gat is afhankelijk van de dikte van de fundering, de grondslag en de hoogte van het grondwater. Laat dit desnoods eerst onderzoeken. Tegelijkertijd graaf je ook een rechte sleuf van  minimaal 60 cm diep en 50 cm breed naar de technische ruimte. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond stabiel is en dat er geen obstakels in de weg zitten. Het gat wordt rondom ongeveer 25 cm groter dan de buitenafmeting van het zwembad.

Aanleggen van de fundering

Vervolgens wordt er een fundering van betongranulaat aangelegd om het zwembad op te bouwen. Dit zorgt voor een stevige basis en voorkomt dat het zwembad gaat verzakken. Het voordeel van betongranulaat is dat het niet hoeft te drogen of uit te harden. Het zwembad kan dus dezelfde dag nog geplaatst worden. Betongranulaat is een gerecycled mengsel van grind, beton, zand, vulstof en cement als bindmiddel.  Voordat het zwembad kan worden geïnstalleerd, moet het betongranulaat volledig waterpas zijn en worden er extra isolatieplaten geplaatst.

Isolatiemortel

Het aanvullen van een prefab zwembad rondom is een belangrijke stap bij het plaatsen van een zwembad. Het proces begint met het plaatsen van stempels in het zwembad, om te zorgen dat de wanden van het zwembad tijdens het aanvullen stabiel blijven. Vervolgens wordt het zwembad voor 30% gevuld met water om de wanden te ondersteunen en de stabiliteit te waarborgen.

Daarna wordt er isolatiemortel rondom het zwembad gestort. Deze mortel beschermt het zwembad tegen de grondvochtigheid, zorgt voor extra stevigheid en verbetert de warmte-isolatie.

Wanneer het zwembad volledig is aangevuld, worden de stempels verwijderd. Dit gebeurt meestal na een week, zodat de isolatiemortel voldoende tijd heeft gehad om uit te harden.

Door het aanvullen van een prefab zwembad rondom met isolatiemortel wordt een stevige basis gecreëerd voor het zwembad en wordt het zwembad beschermd tegen warmteverlies. Het is een belangrijke stap in het bouwproces van een zwembad en dient zorgvuldig te worden uitgevoerd.

Voor meer informatie over isolatiemortel klik hier.

Randafwerking en accessoires

Het polypropyleen zwembad wordt in de fabriek op maat gemaakt en vervolgens naar de bouwplaats gebracht. Het zwembad wordt in het gat geplaatst. De randen van het zwembad worden vervolgens afgewerkt met randtegels of een ander materiaal naar keuze.

Na de installatie wordt het zwembad gevuld met water en worden de nodige accessoires geïnstalleerd, zoals een filter en een pomp. Er moet ook aandacht worden besteed aan de chemische balans van het water om ervoor te zorgen dat het zwembad veilig en schoon blijft. Hiervoor kun je gebruikmaken van een doseertechniek met chloor of zout.

Afdekkingen

Het plaatsen van een afdekking op een zwembad is belangrijk om het schoon en veilig te houden, én om de temperatuur van het water te reguleren. Er zijn verschillende soorten afdekkingen beschikbaar, zoals Solar polycarbonaat lamellen, PVC lamellen of zomer- en winterzeilen, elk type heeft zijn eigen voordelen en kenmerken. Het is belangrijk om de afdekking op de juiste manier te installeren om maximale bescherming en efficiëntie te garanderen.

Voor meer informatie over afdekkingen klik hier.

Kortom, de aanleg van een polypropyleen inbouwzwembad is een proces dat zorgvuldig moet worden uitgevoerd. Het resultaat is echter een prachtig en duurzaam zwembad dat jarenlang plezier zal bieden. Daarnaast is een zwembad ook een investering in de waarde van je woning en kan het bijdragen aan een gezonde en actieve levensstijl.

Kom langs in onze showroom

Wil je meer weten over de aanleg van je toekomstige zwembad? We adviseren je graag!

Maatwerk oplossingen voor sauna's, zwembaden, stoomcabine en infrarood
Beste prijs kwaliteit

Een product elders goedkoper? Laat het ons weten.

Leveringsservice

Snel en flexibel geleverd door onze eigen transportdienst.

Uitstekende garantie

Kwalitatief hoogstaande producten van gerenommeerde merken.

Plaatsen en montage

Professionele plaatsing door onze eigen installateurs.