+31 (0)24 64 19 666

Zwembad afdekkingen

Beste prijs-kwaliteit

Levering service

Plaatsen en montage

Uitstekende garantie

Een zwembadafdekking is een must-have voor ieder zwembad. Pacific Wellness kan u hierbij uiteraard perfect adviseren. Wij leveren op – maat – gemaakte zwembadafdekkingen tegen een betaalbare prijs. Afhankelijk van welke type, heeft een zwembadafdekking verschillende belangrijke functies, namelijk:

  • het dient ter voorkoming dat kinderen of huisdieren in het zwembad vallen;
  • maakt zwemmen bij slecht weer mogelijk;
  • houdt het water warm;
  • en/of warmt het water op;
  • maakt het zwembad optisch groter;
  • reduceert chemicaliën;
  • beschermt tegen vervuilingen van buiten;
  • verlengt het zwemseizoen.

Mogelijkheden zwembadafdekkingen
Er zijn verschillende oplossingen op het zwembad af te dekken namelijk: 

Noppenfolie
Een noppenfolie is de meest voordelige oplossing van alle zwembadafdekkingen. Deze kan met behulp van een oprolmechanisme eenvoudig worden op – en afgerold. Er zijn vele soorten noppenfolie verkrijgbaar. Een noppenfolie heeft als grote voordeel dat de warmte van de zon het zwemwater opwarmt. De levensduur van een noppenfolie is beperkt.

Foam zwembadafdekkingen
Een foam afdekking is, als het ware, een isolatie deken die op het water drijft. Een foam afdekking zorgt ervoor dat er minder verdamping is en dat het opgewarmde zwemwater zo min mogelijk afkoelt. Een foam afdekking kan worden gebruikt voor binnen – en buitenzwembaden.

 

Lamellenafdekking
Een lamellenafdekking is één van de duurzaamste oplossingen als het gaat om zwembadafdekkingen. De lamellen hebben als belangrijkste functie: veiligheid. Dankzij de draagkracht van circa 65kg per m2 kunnen ze voorkomen dat kinderen of huisdieren in het zwemwater kunnen vallen. De lamellen hebben tevens een hoge isolatie waarden, doordat het systeem beschikt over luchtkamers. De speciale SOLAR Lamellen gaan nog een stap verder en verwarmen het water bij de minste zonnestralen al op. Een lamellenafdekking gaat gemiddeld 6 tot 12 jaar mee. Dit is afhankelijk van welke soort kunststof de lamellen worden gemaakt. Een lamellen afdekking kan handmatig of automatisch worden op – of afgerold. Een lamellenafdekking wordt over het algemeen gezien als een goede investering.

Zwembadoverkapping
Een zwembadoverkapping is ook een mogelijkheid als het gaat om zwembadafdekkingen. Deze is in vele vormen en maten te verkrijgen. Met een overkapping creëer je de mogelijkheid om het zwemseizoen te verlengen of zelfs om het hele jaar gebruik te kunnen maken van het zwembad. Een overkapping is meestal telescopisch in te schuiven zodat het zwembad in de zomer ook gebruikt kan worden zonder overkapping. In een bosrijk gebied of in een tuin waar veel bomen staan biedt een overkapping het zwembad bescherming tegen de val van bladeren, naalden en zaden.

Winterzeil
Een winterzeil wordt gebruikt om het zwembad na het zwemseizoen af te dekken zodat er geen licht bij het zwemwater kan komen en zodat vuil en bladeren buiten het bad blijven. Het grote voordeel is, is dat het zwembad eenvoudig op te starten is in het voorjaar en dat het zwembad gedurende de winterperiode er netjes uit ziet.

4-seizoenafdekking
Een 4-seizoenafdekking is een combinatie van een winterzeil en een zomerafdekking. Een 4-seizoenenafdekking wordt ook wel een veiligheidsafdekking genoemd. Deze zwembadafdekking bestaat namelijk uit een sterke pvc / polyester zeil met om de 50cm een aluminium buis die over het zwembad wordt geplaatst. Doordat de afdekking aan beide kanten met spanbanden wordt vast gezet heeft deze een enorme draagkracht en kan het voorkomen dat er een mens of dier in het zwembad kan vallen. Bladeren en vuil worden buiten het zwembad gehouden. Het op – en afrollen gaat minder snel en kan voor grote zwembaden best zwaar zijn.

Meer weten over zwembadafdekkingen? Maak een afspraak of bel  024 – 64 19 666.

Pacific Wellness B.V.

Gagelvenseweg 29
6604 BE Wijchen

T: +31 (0)24 64 19 666
E: info@pacificwellness.nl

Openingstijden

Maop afspraak
Di op afspraak
Wo op afspraak
Do op afspraak
Vr op afspraak
Za op afspraak
Zoop afspraak