+31 (0)24 64 19 666

De gezondheidsvoordelen van een infraroodcabine

Beste prijs-kwaliteit

Levering service

Plaatsen en montage

Uitstekende garantie

Warmte heeft een weldadige werking op de mens. Het geeft energie en een goed gevoel. Bovendien kan het helpen bij gezondheidsklachten, zoals gewrichts- en spierpijn. Daarom is de infraroodcabine een ideale toevoeging in huis. De grote voordelen van onze infraroodsauna’s zijn de diversiteit aan maatvoeringen en materialen, een korte opwarmingstijd, laag stroomverbruik en natuurlijk de prijs.

Hoe werkt een infraroodcabine?

Je kunt een sessie in de infraroodcabine vergelijken met een totale lichaamsmassage. De straling werkt direct in op spieren en gewrichten. Dit in tegenstelling tot de traditionele sauna, waarbij de bloedsomloop door een warme omgeving gestimuleerd wordt. De temperatuur in de cabine kan stijgen tot 60 graden Celsius. Deze warmtestijging zorgt ervoor dat je gaat transpireren. Houd je hier niet van, dan kun je ook de deur open laten staan. Zo profiteer je alleen van de infraroodstralen.

Tips bij het gebruik van een infraroodcabine

  • Drink regelmatig voor en na het gebruik mineraalwater.
  • Een douche of een bad voor het gebruik kan het transpireren bevorderen.
  • Uit hygiënisch oogpunt neem je voldoende handdoeken mee in de cabine; een of twee voor op de zitbank, een voor onder de voeten en een om de transpiratie mee af te vegen.
  • Bij de eerste tekenen van een verkoudheid of griep kunnen eerdere sessies in de infraroodcabine het afweersysteem versterken en tot een vermindering van de virus productie bijdragen. Raadpleeg een arts bij deze of andere ziektes.
  • Als je na verloop van tijd aan de warmte gewend raakt, kun je de tijd van een sessie naar 40 minuten of meer brengen. Dit kan zeer nuttig zijn voor weefsel en cellen, die bij een optimale temperatuur tot een sterkere structuur opbouwen. Deze moeten dus door aangepast voedsel worden bijgevuld. Bespreek dit eerst met een arts.

Exclusive-serie

De Exclusive-serie van Healthvision bestaat uit een infraroodcabine die kan worden uitgerust met speciale Full Spectrum of Incoloy® stralers. De serie bestaat uit acht verschillende modellen die verkrijgbaar zijn in de houtsoorten Hemlock of Red Cedar. Dit zijn duurzame houtsoorten die met name geschikt zijn voor infraroodsauna’s. 

De Exclusive-modellen zijn daarnaast voorzien van een radio en een MP3-aansluiting. Je kunt dus tijdens het gebruik van deze sauna genieten van je favoriete muziek. De modellen zijn standaard uitgerust met een kleurlamp, automatische ventilatie en een digitaal bedieningspaneel aan de binnenzijde. De modellen zijn eenvoudig in elkaar te zetten en op een 230V geaard stopcontact aan te sluiten.

Bekijk de Exclusive-modellen.

Maatwerk infraroodcabines

Pacific Wellness is gespecialiseerd in infrarood– en saunacabines op maat. Onze jarenlange ervaring en know-how in houtbewerking en stralingstechnologie garanderen een perfecte invulling van jouw persoonlijke wensen, vanaf het inmeten en technische ontwerptekeningen tot en met levering en plaatsing.

Alle sauna’s worden in de moderne fabriek van HTW door vakmensen opgebouwd en grondig getest. Ze bestaan overwegend uit Europese componenten en zijn CE-gekeurd. Bovendien draagt HTW bij aan het milieu door het gebruik van FSC-gecertificeerd hout.

Onze kwaliteitsproducten worden steeds meer in het interieur geïntegreerd en kunnen daartoe ook betegel–, stuc- of schilderklaar afgewerkt worden. Voor liefhebbers van design zijn materiaalkeuzes zoals glas en natuursteen in combinatie met exclusieve houtsoorten mogelijk.

Meer weten of wil je een infraroodcabine thuis? Maak een afspraak of bel             024 – 64 19 666.

Pacific Wellness B.V.

Gagelvenseweg 29
6604 BE Wijchen

T: +31 (0)24 64 19 666
E: info@pacificwellness.nl

Openingstijden

Maop afspraak
Di op afspraak
Wo op afspraak
Do op afspraak
Vr op afspraak
Za op afspraak
Zoop afspraak