Montage polyester zwembaden

Onze polyester zwembaden zijn geschikt voor doe-het-zelf montage.

Deze handleiding bevat in het kort instructies hoe de polyester zwembaden correct geplaatst moeten worden.

 1. Voordat u met de montage begint, dient de plaats waar het zwembad gemonteerd wordt, te worden aangeduid.
 2. Vervolgens wordt het gat aan alle kanten minimaal 50cm groter dan de afmeting van het zwembad gegraven. Voorbeeld: voor een zwembad van 690x320cm dient een gat te worden gegraven van 790x420. De diepte van het gat is afhankelijk van de dikte van de fundering, de grondslag en de hoogte van het grondwater. Laat dit desnoods eerst onderzoeken. Tegelijkertijd graaft u ook een sleuf van minimaal 60cm diep en 50cm breed naar de technische ruimte. 
 3. Nu kan er beton worden gestort. Op de bodem van het gat moet ca. 10-15 cm beton gestort worden met bewapening. Let op! De betonnen fundering dient zo groot te worden als het hele zwembad inclusief de trap. Zorg dat de vloer 100% waterpas is. Bij een eventuele bodemafvoer dient er een uitsparing in de betonnenvloer gemaakt te worden. Plaats hiervoor een stuk polyestereenschuim op de juiste plek. Deze kan nadat de beton hard is worden verwijderd.
 4. Monteer alle inbouwdelen in het zwembad. Skimmer(s), lamp(en), inspuiters etc. Lees hiervoor de meegeleverde handleidingen goed door.
 5. Nu kan het zwembad geplaatst worden. Maak gebruik van een hijskraan die, met behulp van de reeds voorzienbare hijsogen die op het zwembad gemonteerd zijn, het zwembad kan hijsen. Zo blijft het bad in evenwicht en kan deze horizontaal geplaatst worden.
 6. Zodra het zwembad op de juiste plek staat kan het aansluiten van alle inbouwdelen beginnen. Lees hiervoor de meegeleverde handleidingen goed door.
 7. U vult het zwembad met ca. 20 cm water.
 8. De zijkanten van het zwembad worden met droge zand-cement mortel (stabilisatiezand) in de verhouding 1:7 aangevuld, totdat het niveau van het water en de mortel gelijk is. 
 9. Het water in het zwembad wordt weer met 20 cm bijgevuld.
 10. Tegelijkertijd worden de leidingen op het bad aangesloten. Belangrijk! Zorg dat alle PVC leidingen goed ondersteund worden om doorzakkingen te voorkomen.
 11. Punt 6 en 7 worden herhaald, totdat het zwembad helemaal gevuld is. U vult het zwembad tot halfweg de skimmer opening.
 12. Een 220V filterinstallatie dient minimaal 3 meter van het zwembad te worden gemonteerd. Dit kan bijvoorbeeld in een put onder het waterniveau. Hiervoor zijn speciale kunststof inbouwboxen leverbaar.  (Zie afbeelding hieronder) Of de installatie kan boven het waterniveau in een tuinhuis, poolhouse, berging of garage worden gemonteerd. 
 13. Wanneer er tijdens de wintermaanden niet gezwommen wordt, dan dient het water in het zwembad onder het niveau van de skimmer(s) te staan. Wanneer het filtersysteem in een put onder het waterniveau is geplaatst, dan dient ook de filterinstallatie volledig te worden afgekoppeld.
 14. Het is NIET aan te raden om het zwembad volledig leeg te laten lopen.
 15. Een polyester zwembad mag niet bovengronds met water gevuld te worden, omdat de druk die het water van binnen op de wanden uitoefent een breuk van de constructie kan veroorzaken. Wanneer er een situatie voordoet dat dit niet anders kan, laat u dan door één van onze medewerkers adviseren. Er zijn constructies leverbaar om dit toch mogelijk te maken.
 16. Uw leverancier en producent is niet aansprakelijk voor schade ontstaan door foutieve montage en onjuist gebruik.
 17. Wij wensen u veel zwemplezier!