Elementbouw Sauna's

Wat is een elementbouw sauna? Dit is een sauna wat bestaat uit losse elementen (wanden) die fabrieksklaar oftewel prefab door de fabriek worden aangeleverd. De elementen hebben een binnen – en een buitenafwerking met daar tussenin isolatie. De totale wanddikte van de elementen is gemiddeld 8 tot 10cm.

Onze elementbouw sauna’s worden gemaakt door HTW (houtentimmerwerk.nl) en zijn verkrijgbaar in diverse soorten gekeurd kwaliteitshout.

Zo bieden wij origineel Canadees redcedar en Hemlock, Scandinavisch vuren, Afrikaans Abachi hout in visbekprofiel als ook Noord-Europees Espenhout in softline profiel aan. Overige materialen zoals natuursteen, laminaat of onbehandelde gipsplaten behoort ook tot de mogelijkheden.

Elementbouw sauna’s zijn uitgerust met minimaal 50mm dik vochtwerende natuurlijke vlasisolatie, die er steeds voor zorgt dat uw sauna kan blijven “ademen”. Zo geniet u in onze sauna’s steeds van een mild en natuurlijk saunaklimaat.

Het interieur is luxueus. Onze elementbouw sauna’s zijn standaard uitgerust met Abachi houten banken, comfortabele rugleuningen, hoofdkussens, horizontale bankverkledingen, verlichting, vloerrooster en kachelrek uit splintervrij abachi hout.

De deur bestaat uit 8mm gebronzeerd of helder veiligheidsglas met RVS scharnieren, een houten handvat en dubbele magneetsluiting. Het kozijn is een massief Redcedar houten kozijn met uitgefreesd tochtbandprofiel.

U kiest de kachel die bij u past. Wij werken met de meest vooraanstaande kachelmerken zoals SENSIOTEC, EOS, HELO en HARVIA. De juiste kachel met de juiste bediening maakt het gebruik van de sauna comfortabel en gemakkelijk.

Zo resulteren vakmanschap, vormgeving, kwaliteit en een redelijke kostprijs tot uw persoonlijke sauna.

Wat zijn de voordelen van een elementbouw sauna?

  • snelle montage
  • minder houtbewerking
  • kortere opwarmtijd
  • uitgebreide mogelijkheden m.b.t. maatwerk

 

Al onze buiten - en maatwerk sauna's worden gefabriceerd door houtentimmerwerk.nl