Voordat u een zwembad koopt...

Bij het plannen van de aankoop van een zwembad is het goed om de volgende kwesties te bepalen:

 • Locatie van het zwembad (binnen of buiten),
 • De oppervlakte voor het zwembad,
 • Het aantal personen die van het zwembad gebruik zullen maken
 • Wie maken er gebruik van het zwembad? Kinderen of juist ouderen
 • Bepaal het budget dat aan het zwembad en de accessoires besteed kan worden.

Ook de volgende aanwijzingen kunnen u bij  uw beslissing helpen.

1. Wateronderhoud

Voor u eigen veiligheid en om de levensduur van het zwembad te verlengen, dient u het water zuiver te houden door middel van een geschikt waterbehandelingsysteem met de juiste chemicaliën. Hierin zijn vele mogelijkheden zoals chloor, zoutelektrolyse en diverse automatische doseer - en regeltechnieken. We willen u graag informeren welke keuze van waterbehandeling en toevoegingen, het beste bij u past. 

 

2. Filtersysteem

Eén van de belangrijkste elementen in een zwembad is het filtersysteem. Het is van bijzonder belang om in zwembaden zandfilters te monteren, omdat alleen dit soort filters het water effectief zuivert en miniscule vervuilingen verwijdert. Wij bieden complete filtersets (van hoge kwaliteit), die wij individueel aan de behoeften van de klant en de grootte van het zwembad aanpassen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze merken pompen en filtersystemen:

 

 

3. Temperatuur

In ons klimaat vinden wij het over het algemeen belangrijk dat de temperatuur van het zwemwater aangenaam is. Ons 3-lagen isolatiesysteem, van milieuvriendelijk polyurethaanschuim, zorgt er in ieder geval voor dat de warmte zo goed mogelijk in het zwembad blijft. Polyurethaanschuim vervult de volgende functies:

 • volledig dichte isolatie van het zwembad (bodem en zijden)
 • verhoogt de watertemperatuur zelfs met enkele graden
 • reductie aantal nodige montagewerkzaamheden           
 • het geïsoleerde zwembad wordt in het gat geplaatst, waarbij het aanbrengen van bijkomende isolatie (platen) niet meer nodig is

Verder is een isolerende en/of solar afdekking een ideale optie om het zwemwater direct zonder extra energiekosten te verwarmen. Om de gewenste temperatuur te bereiken kunnen hiervoor ook externe warmtebronnen worden gebruikt zoals zonnecollectoren, warmtewisselaars of luchtwarmtepompen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pacific Zwembaden is officiëel dealer van oa:

 

4. Veiligheid

Een van de factoren die op het zwemcomfort van invloed zijn is het bewustzijn van risico’s die daarmee verbonden zijn. Daarom is de aankoop van bijvoorbeeld een lamellenafdekking of overkapping van groot belang. Het vervult diverse functies:

 • het dient ter voorkoming dat kinderen of dieren in het zwembad vallen,
 • maakt zwemmen bij slecht weer mogelijk,
 • houdt het water warm,
 • maakt het zwembad optisch groter,
 • beschermt tegen vervuilingen van buiten,
 • verlengt het zwemseizoen.

Overige opties ten aanzien van veiligheid zijn bijvoorbeeld speciale hekwerken rondom het zwembad of een golfslag alarm.

 

 

 

 

 

 

5. Schoonmaken

Ondanks dat het water automatisch wordt gefiltert en behandeld, zijn er toch nog een aantal handelingen die handmatig gedaan dienen te worden. Wekelijks, of indien nodig, moet vuil zoals bladeren en zand van de bodem en wanden worden verwijderd. Handige hulpmiddelen hiervoor zijn bijvoorbeeld een schepnet, borstels en stofzuiger. Dit wordt vaak bij uw zwembad meegeleverd. Luxe opties zoals automatische stofzuigerrobots op zuigkracht of op stroom zijn uiteraard ook mogelijk.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Attracties

Eén van de populairste attracties tijdens het zwemmen is de kunstmatige golfslag, oftwel de Jetstream. In vrijwel elk zwembad bestaat een mogelijk om een dergelijk toestel in te bouwen. Afhankelijk van het type zwemmer kunnen wij u een advies geven welke jetstream voor u het meest geschikt is. Andere opties zijn bijvoorbeeld massage jets, watervallen, glijbaan, bruisjets of fonteinen. 

 

 

 

 

 

 

 

7. Verlichting

Mooie verlichting zorgt voor meer zwemplezier en ontspanning. Het monteren van lampen maakt zwemmen ‘s avonds mogelijk, waarbij geen andere lichtbronnen nodig zijn. Bovendien maakt een verlicht zwembad ‘s avonds een prachtige indruk.