6. Installatie

Uiteraard kunt u de gehele installatie van uw spa aan Pacific Wellness uitbesteden. Ons team van vakmensen zorgt ervoor dat uw spa netjes en professioneel geplaatst wordt. Ook voor het aanleggen van elektriciteit, aanpassen van de meterkast, straatwerk of het maken van vlonders. Bekijk hier voorbeelden van reeds gerealiseerde projecten.

Elektriciteitsaansluiting

Voor de elektrische aansluiting voor uw spa is minimaal een voorziening nodig van een aparte groep van 1x 230V afgezekerd met een trage 16A automaat. Voor spa’s met meerdere massagepompen geldt een aansluiting van 2x 230V -16A automaat of krachtstroom (380V - 16A)

Ondergrond

Een spa bevat gemiddeld 1200 liter water (=1200kg). Een basis van beton, bij voorkeur een met stoep - of tuintegels bedekte ondergrond is ideaal. Voor extra isolatie en het beperken van resonantie zijn er ook rubberen tegels leverbaar die onder de spa kunnen worden geplaatst. Uiteraard kunnen wij u verder adviseren bij bijzondere situaties zoals het installeren op een veranda, dakterras of het verzinken in de grond.

Toegang

Voor de meeste spa’s is minimaal 100cm nodig in de breedte en 250cm in de hoogte (afhankelijk van uw model Spa). In overige situaties, bijvoorbeeld bij een dakterras, kan er gebruik worden gemaakt van een hijskraan. Wanneer u vragen heeft over de installatie van uw spa, neemt u dan contact met ons voordat u met het voorbereidend werk gaat beginnen.