3. Uitleg houtsoorten

Hemlock

De Exclusive en Elite infraroodsauna’s van Healthvision zijn te leveren in de houtsoort Hemlock, een in het hoge noorden aanwezige naaldhoutsoort uit Canada. Hemlock heeft van nature een hoge verzeldichtheid en een zeer hoog weerstandsvermogen. Hemlock is een stabiele houtsoort met een fijne structuur en vrij van knoesten. Het hout is uitermate geschikt voor het gebruik in een infraroodcabine omdat het voor een gelijkmatige warmte afgifte zorgt.

 

 

 

Canadees Red Cedar

Al onze infrarood en maatwerk sauna’s kunnen worden uitgevoerd in Red Cedar hout. Dit hout heeft een aantal heilzame eigenschappen. Het hout heeft van nature een zeer aangename milde geur. Red Cedar hout kent geen krimpscheuren, neemt snel vocht op en geeft ook snel vocht af (absobeert) Het heeft teven een antibacteriële werking en is erg duurzaam. Het hout reflecteert infraroodstraling en is dus met name zeer geschikt voor gebruik in een infraroodsauna.

 

 

 

Scandinavisch vurenhout

De Traditionele Finse sauna’s worden gemaakt van Scandinavisch vurenhout. De Scandinavische spar levert door zijn uiterst langzame groei in een koud klimaat, bijzonder sterk hout af. Het hout is bestand tegen uitzonderlijke omstandigheden en is daarom uitermate geschikt voor de bouw van Finse Sauna’s. Dankzij deze houtsoort ontstaat in de sauna een intense en aangename warmte. Scandinavisch vurenhout is makkelijk te bewerken en daarom in verschillende houtdiktes en uitvoeringen leverbaar.

 

 

Espenhout

De banken en rugleuningen van een Finse Sauna worden gemaakt van puur Espenhout (populierenhout). Espenhout heeft als eigenschap dat het een zeer lage warmtegeleiding heeft en is daarom goed toepasbaar als saunahout. Espenhout is een witte houtsoort zonder knoesten en harsgangen en heeft een zeer goede houtdichtheid.

 

 

 

Abachi

Abachi is een zachte witte loofhoutsoort uit Tropisch West-Afrika en heeft veel eigenschappen van Espenhout. De voornaamste productielanden zijn: Kameroen, Nigeria, Ivoorkust en Ghana. Het hout is goed te bewerken en is zeer stabiel. Het is zeer geschikt voor sauna interieurs omdat het zacht en koel aanvoelt, veel vocht kan opnemen en niet onbelangrijk voor een saunabank, het splintert niet. Abachi hout heeft, net als espenhout, geen harsgangen of knoesten.