3. Energiekosten

Milieubewust kosten besparen

De voorgeprogrammeerd fabrieksinstellingen van onze spa’s zijn voorzien van een eco-friendly systeem. Hiermee bespaart u niet alleen het milieu maar ook nog eens honderden euro’s per jaar aan energiekosten.

Energie besparen begint natuurlijk bij goede isolatie. Uniek is onze Multi-Isolatie. Speciaal isolatieschuim wordt aangebracht op de kuip, bodem en leidingen  en zorgt voor een extra versteviging en absorbeert trillingen. Dit speciale isolatieschuim is overal ter wereld erkend als de meest efficiënte isolatie oplossing en heeft een isolatiewaarde van r3.6 per inch. Tevens zijn de wanden van de spa aan de binnenkant geïsoleerd met speciale isolatiefolie. Dit zorgt voor een extra isolatiewaarde en blijven de gebruikskosten minimaal.

Wanneer de spa niet wordt gebruikt, sluit de extra dikke spacover de spa volledig luchtdicht af. Hierdoor ontstaat een thermosfles effect waardoor uw spa zelfs bij vrieskou nauwelijks zal afkoelen.

 

Wat is nu het stroomverbruik van een spa?

Een spa van Pacific Wellness verbruikt in normale en zonder de verwarming in te schakelen, gemiddeld 2,5kW per dag. Dit komt in Nederland neer op ongeveer 0,50 eurocent p/d. De overige energiekosten zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals gebruikersfrequentie en omgevingstemperatuur.

 

 

Wat kunt u zelf doen om energie te besparen?

  • Plaats uw spa zoveel mogelijk uit de wind. Hoe meer wind de spa krijgt hoe sneller het water zal afkoelen.
  • Onderhoud het  water in uw spa zorgvuldig en test regelmatig. Hierdoor hoeft u het water minder snel te vervangen.
  • Wanneer u het water toch moet vervangen, vul dan uw spa met warm kraanwater. In de meeste huizen wordt water verwarmd door gas. Dat verbruikt in dit geval minder energie dan stroom.
  • Gebruik onderhoudsmiddelen tegen kalkafzetting (bijv. AquaFinesse) Hierdoor kan kalk zicht niet afzetten op het verwarmingselement en pompen waardoor deze optimaal blijven werken, zonder verlies van hun capaciteit.
  • Onderhoud de spacover goed. Warmte stijgt op en een goed werkende spacover is daarom van groot belang voor het beperken van het energieverbruik. Er zijn speciale onderhoudsmiddelen verkrijgbaar om uw spacover te beschermen tegen weersinvloeden. 
  • De levensduur van uw spacover is niet oneindig. Vervang daarom op tijd de spacover. De EPS schuimplaten in de spacover raken op den duur verzadigd door condens en regenwater en verliezen dus hun isolatiewaarde.