+31 (0)24 64 19 666

Aanleg zwembad in de tuin: zo pak je dat aan

Beste prijs-kwaliteit

Levering service

Plaatsen en montage

Uitstekende garantie

De aanleg van een zwembad in de tuin lijkt misschien een ingrijpende operatie. Toch valt dat enorm mee bij de polyester zwembaden van Pacific Wellness. Ze zijn zelfs geschikt voor doe-het-zelf-montage.

Eigen monteurs

Vind je het prettig als het zwembad wordt aangelegd door een ervaren monteur? Dat kan uiteraard bij Pacific Wellness. Ons kleinschalige team doet alles zelf als het gaat om de aanleg van een zwembad in de tuin. Van levering en transport tot en met montage. Zo heb je er geen omkijken naar en kun je binnen de kortste keren heerlijk zwemmen.

Zelf zwembad aanleggen

Wil je de aanleg van een zwembad in de tuin zelf verzorgen? Ook dat is geen probleem bij onze polyester zwembaden. We geven je graag tips om het zwembad op een correcte manier te plaatsen.

 

Het fundament

 • Voordat je met de montage begint, moet je de plaats aanduiden waar het zwembad gemonteerd wordt.
 • Vervolgens wordt het gat aan alle kanten minimaal 30 cm groter dan de afmeting van het zwembad gegraven. Voorbeeld: voor een zwembad van 690×320 cm dient een gat te worden gegraven van 790×420. De diepte van het gat is afhankelijk van de dikte van de fundering, de grondslag en de hoogte van het grondwater. Laat dit desnoods eerst onderzoeken. Tegelijkertijd graaf je ook een rechte sleuf van  minimaal 60 cm diep en 50 cm breed naar de technische ruimte.
 • Nu kan er betongranulaat worden gestort. Betongranulaat is een gerecycled mengsel van steenslag/grind, beton, zand, vulstof en cement als bindmiddel. Betongranulaat is waterdoorlatend en heeft een korreldikte van 0 tot ca. 4mm. Op de bodem van het gat moet minimaal 10cm beton granulaat worden gestort. Deze ondergrond dient zo groot te worden als het hele zwembad inclusief de trap. Verdicht de betongranulaat goed met een trilplaat en besprenkel gelijktijdig met water. Zorg dat de bodem 100% waterpas is.

De plaatsing

 • Een correcte montage is essentieel bij de aanleg van een zwembad in de tuin.
 • Pacific Wellness levert uw zwembad altijd met alle bestelde inbouwdelen reeds voor-gemonteerd zodat u niet zelf de gaten in het zwembad hoeft te boren / zagen. Wel zo makkelijk! 
 • Nu kan het zwembad geplaatst worden. Wanneer u gebruik maakt vane en hijskraan laat u deze werkzaamheden dan door een professional uitvoeren.

Vullen

 • Zodra het zwembad op de juiste plek staat, kunt u het zwembad gaan vullen met ca.20cm water.
 • Het zwembad moet nu rondom, laagsgewijs, met droge zand-cement mortel (stabilisatiezand) in de verhouding 1:7 worden aangevuld, totdat het niveau van het water en de mortel gelijk is. Stabilisatiezand kan in deze ook worden vervangen voor schuimbeton of betongranulaat. Betongranulaat dient met water te worden verdicht.
 • Het water in het zwembad wordt weer met 20 cm bijgevuld.
 • Tegelijkertijd worden de leidingen op het bad aangesloten. Belangrijk! Zorg dat alle PVC leidingen goed ondersteund worden om doorzakkingen te voorkomen. Gebruik voor het PVC leidingwerk altijd drukleiding PVC met een minimale drukklasse van PN10.
 • Punt 6 en 7 worden herhaald, totdat het zwembad helemaal gevuld is. Je vult het zwembad tot halfweg de skimmer opening.
 • Een 230V filterinstallatie moet minimaal 3 meter van het zwembad worden gemonteerd. Dit kan bijvoorbeeld in een put onder het waterniveau. Hiervoor zijn speciale kunststof inbouwboxen leverbaar. De zwembadtechniek kan ook boven het waterniveau in een tuinhuis, poolhouse, berging of garage worden gemonteerd. 

Extra tips

 • Wordt er tijdens de wintermaanden niet gezwommen? Dan moet het zwembad winterklaar gemaakt worden. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Neem contact met ons op voor advies over wat voor  u de beste oplossing is of raadpleeg de meegeleverde gebruikershandleiding van het zwembad. 
 • We adviseren om het zwembad NOOIT volledig leeg te laten lopen.
 • Een polyester zwembad mag niet bovengronds met water gevuld te worden, omdat de druk die het water van binnen op de wanden uitoefent een breuk van de constructie kan veroorzaken. Wanneer er een situatie voordoet dat dit niet anders kan, laat je dan door één van onze medewerkers adviseren. Er zijn constructies leverbaar om dit toch mogelijk te maken.
 • Uw leverancier en producent is niet aansprakelijk voor schade ontstaan door foutieve montage en onjuist gebruik.
 • Wij wensen u alvast veel zwemplezier!

Meer weten over de aanleg van een zwembad in de tuin?
Maak een afspraak
of bel  024 – 64 19 666.

Pacific Wellness B.V.

Gagelvenseweg 29
6604 BE Wijchen

T: +31 (0)24 64 19 666
E: info@pacificwellness.nl

Openingstijden

Maop afspraak
Di op afspraak
Wo op afspraak
Do op afspraak
Vr op afspraak
Za op afspraak
Zoop afspraak